Gerechten uit Kythira
De lekkerste gerechten van de Griekse eilanden

'Feta on the side'
Heerlijk als bijgerecht en eenvoudig te maken.
Benodigdheden van Haralabos:
-Astarti olijfolie
-Kalamata Olijven
-Oregano
-Zeezout “Fleur de Sel”
Zelf toevoegen:
-Feta kaas
Klik hier voor het feta met een twist pakket

Griekse Artisjokkensalade
Griekse salade met feta en zwarte olijven
Benodigheden van Haralabos:
-Artisjokharten
-Kalamata olijven
-2 eetlepels extra vierge olijfolie
-1 theelepel gedroogde oregano
Zelf toevoegen:
-1 krop Romeinse sla (marouli)
-1 eetlepel citroensap
-1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
-Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
-Zout en peper naar smaak
Bereiding:
-Leg de gesneden Romeinse sla op een groot bord of schaal.
-Verdeel de artisjokharten en olijven eroverheen.
-Meng de olijfolie, citroensap, knoflook en oregano tot een dressing.
-Druppel de dressing over de salade.
-Breng op smaak met zout, peper en eventueel verse kruiden.
-Serveer direct, bij voorkeur op kamertemperatuur.
Klik hier voor het het Griekse Aritskokkensalade pakket

Griekse borrelplank
Heerlijk om van te genieten met gezelschap
Benodigheden van Haralabos:
-Tapenade van groene olijven
-Tapenade van kalamata olijven
-Artisjokharten
-Groene olijven
Zelf toevoegen:
-Vers stokbrood
-Tzatziki
-Je favoriete borrel drankje
Klik hier voor het het Griekse borrelplank pakket