Gerechten uit Kythira

De lekkerste gerechten van de Griekse eilanden

'Feta on the side'

Heerlijk als bijgerecht en eenvoudig te maken.

Benodigdheden van Haralabos:

-Astarti olijfolie

-Kalamata Olijven

-Oregano

-Zeezout “Fleur de Sel”


Zelf toevoegen:

-Feta kaas



Klik hier voor het feta met een twist pakket

Griekse Artisjokkensalade

Griekse salade met feta en zwarte olijven

Benodigheden van Haralabos:

-Artisjokharten

-Kalamata olijven

-2 eetlepels extra vierge olijfolie

-1 theelepel gedroogde oregano


Zelf toevoegen:

-1 krop Romeinse sla (marouli)

-1 eetlepel citroensap

-1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)

-Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

-Zout en peper naar smaak


Bereiding:

-Leg de gesneden Romeinse sla op een groot bord of schaal.

-Verdeel de artisjokharten en olijven eroverheen.

-Meng de olijfolie, citroensap, knoflook en oregano tot een dressing.

-Druppel de dressing over de salade.

-Breng op smaak met zout, peper en eventueel verse kruiden.

-Serveer direct, bij voorkeur op kamertemperatuur.


Klik hier voor het het Griekse Aritskokkensalade pakket

Griekse borrelplank

Heerlijk om van te genieten met gezelschap

Benodigheden van Haralabos:

-Tapenade van groene olijven

-Tapenade van kalamata olijven

-Artisjokharten

-Groene olijven


Zelf toevoegen:

-Vers stokbrood

-Tzatziki

-Je favoriete borrel drankje


Klik hier voor het het Griekse borrelplank pakket